IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отлагането на Brexit ще коства по 1 млрд. паунда месечно на Великобритания

Пазарите очакват почти на 100% отсрочка на излизането от ЕС, казва форекс анализаторът Мартин Митренцев

20:54 | 10.04.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Отлагането на Brexit ще коства на британската икономика по 1 млрд. паунда на месец. Това мнение изказа форекс анализаторът Мартин Митренцев в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria.

„Интересното е, че покачванията при паунда се продават по-рано. Не мисля, че това е знак, че рисковете от Brexit без сделка се увеличават просто защото ако евентуално очакваме нещо такова в петък, цената щеше да е доста по-надолу. Така че моментите нива от 1,30 паунда за долар сигнализират за това, че повечето инвеститори са почти сигурни, че ще видим такова отлагане“, смята Митренцев. По думите му, ако Brexit се отложи за 1 година, можем да видим масово прибиране на печалбата от позиции, които са очаквали Brexit със сделка, тоест масово разпродаване на паунда, което ще доведе понижение. 

Положителните макро данни за Великобритания доведоха до  покачване при паунда от около 35 пипса за няколко часа, каза още Мартин Митренцев.

„Ако я нямаше сегашната ситуация с целия хаос и неяснота около Brexit, със сигурност щяхме да видим доста по-големи движения. Всички инвеститори са насочили очите си към случващото се с Brexit и затова волатилността днес ще дойде от срещата. Отсрочката, която ще бъде дадена, е почти стопроцентова“, каза той.

Целия видео материал може да видите в сайта на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още