IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Паундът изпреварва аржентинското песо като най-поевтиняла валута тази година

Британската лира се насочва към трети пореден седмичен спад

14:39 | 08.07.16 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Британският паунд се насочва към трето поредно седмично понижение, предизвикано от референдума за излизане на страната от Европейския съюз (Brexit) на 23 юни. Така лирата става най-зле представящата се валута от началото на годината сред валутите на големите държави, посочва Bloomberg.

Поскъпването на паунда в петък не успява да компенсира 2,7-процентовото поевтиняване спрямо долара през предните четири дни. Така лирата изпреварва аржентинското песо като най-зле представящата се валута спрямо долара тази година от общо 31 основни валути, за които Bloomberg публикува данни. Инвеститорите продължават да реагират на шокиращия резултат от референдума и евентуалните последици при напускане на ЕС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 10:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 3
крас
преди 7 години
ПРОДЪЛЖЕНИЕ ОТ 3СТРАННОТО Е, ЧЕ В РЕЗУЛТАТ НА ДЕЙСТВИЯТА НА ККП И НАЛОЖЕНАТА ОТ НЕГО ЦЕНА НА ЮАНА СПРЯМО ЛИРАТА , ДОЛАРА И ЕВРОТО се отваря китайския пазар за английски стоки, и се затваря за американски и европейски!!За вносителите на стоки и суровини на този необятен пазар ще е удобно да се разплащат с ЛИРИ, а не с ДОЛАРИ и ЕВРА!!СТРАННО НАЛИ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 3
крас
преди 7 години
Валутите са полудели!Дневните маржове водят до нестабилност на пазара на стоките!!Като имаме предвид, че в света има само една фабрика на стоки е възможно скоро да очакваме поредния удар на КИТАИСКАТА НАРОДНА БАНКА!ЗАЛАГАМ, ЧЕ ДО СРЕДАТА НА АВГУСТ ПЪРВИЯ СЕКРЕТАР НА ККП ЩЕ НАРЕДИ ОБЕЗЦЕНКА НА ЮАНА ДО ТАКИВА НИВА, КОИТО ТОТАЛНО ЩЕ УНИЩОЖАТ СВЕТОВНАТА БАНКОВА СИСТЕМА!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 5
Pyramid
преди 7 години
Надеждата е Мей друго да еректира, '*** я я огрей, я-не. както и да е, ингилизите не ги мислете: Падне ли им от главата брюкселската бюро-клатия, може и на плюс някакъв да излязат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 3
Hahoto
преди 7 години
Като дойде майка Тереза Мей, като го поръси малко с "бабини зъби" и може изненадващо да еректира паунда!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още