IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Паундът се възстановява след най-големия двуседмичен срив от 2009 г.

Редица британски институции сигнализираха, че ще въведат мерки за смекчаване на негативните последици от референдума

12:31 | 04.07.16 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Британският паунд поскъпва в понеделник, след като отчете най-големия си двуседмичен спад от седем години. Валутата беше насърчена, след като редица британски институции сигнализираха, че ще въведат мерки за смекчаване на негативните последици от референдума, при който 52% от гласоподавателите подкрепиха излизане на страната от Европейския съюз, посочва Bloomberg.

Лирата поскъпна спрямо долара за пръв път от три сесии насам, след като министърът на финансите Джордж Озбърн обяви, че обмисля понижение на корпоративния данък до под 15%. Във вторник се очаква управителят на Английската централна банка (АЦБ) Марк Карни да обяви с какви антикризисни мерки разполага регулаторът.

Паундът се търгува със скромно повишение 0,02% от до 1,3272 долара към 12:10 часа българско време в понеделник, след като за две седмици поевтиня със 7,6%. През юни лирата беше най-зле представящата се от 31 валути, които Bloomberg следи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 03:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
крас
преди 7 години
То се вижда по графиките как се възтановява - ПОТЪВА ОЩЕ НАДОЛУПОТЪВАНЕТО ЩЕ ПРОДЪЛЖИ, ЗАЩОТО ЗАГРОБИЛИТЕ СЕ ИГРАЧИ ЗАЛОЖИЛИ НА ОСТАВАНЕТО НА БРИТАНИЯ В ЕС И СВЪРЗАНОТО С ТОВА ПОВИШЕНИЕ НА ЛИРАТА ПОТЪНАХА ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ДА РАЗТОВАРВАТ ПАУНДИТЕ НА ТЪНКА ЦЕНА Кой спечели от този Брекзид и кой загуби?!Пълните с паунди ЕВРОПЕЙСКИ ИНВЕСТИТОРИ хранят някакви надежди говежди, че могат да излезат от тренажора за разфасоването им. СОРИ, но това няма как да се случи. Курса на английската валута ще продължи да пада, а инвестиралите в нея ще продължават да калкулират загуби. Важен е психологическия момент, когата търпението и надеждата за излизане от това състояние се изчерпат и се отприщи лавина от преминаване в други позиции. СРИВА НА ПАУНДА ОЩЕ НЕ СЕ Е СЪСТОЯЛ!ТОЙ ПРЕДСТОИ!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
BulgariaChina
преди 7 години
Направо е избил рибата с тези 0,02%. Вие от инвестора добре ли сте....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още