IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поръчките за бизнес оборудване в САЩ се повишават над очакванията

Доставките на стоки, които се включват в изчисленията за БВП през третото тримесечие, растат с 0,7 на сто

18:04 | 25.10.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Поръчките за бизнес оборудване в САЩ се повишават над очакванията през септември, което сигнализира за стабилна инерция на инвестициите, съобщава Bloomberg, като се позовава на данни от Министерството на търговията.

Поръчките на капиталови стоки извън сферата на отбраната и с изключение на самолети растат с 1,3% на месечна база трети пореден месец. Очакванията бяха за по-скромно повишение – 0,3 на сто.

Доставките на стоки, които се включват в изчисленията за БВП през третото тримесечие, растат с 0,7 на сто, след като предния месец повишението беше 1,2 на сто. Прогнозите бяха за 0,1% ръст. 

Поръчките на всякакви трайни стоки скачат с 2,2 на сто спрямо 2% ръст през август.

Ръстът на поръчките на базисни капиталови стоки от юли до септември възлиза на 11,6% годишен темп, което е най-рязкото повишение от три години насам. Данните подсказват, че засилените инвестиции в оборудване вероятно насърчават и ръста на икономиката през третото тримесечие.

Доставките на капиталови стоки с изключение на самолети и военно оборудване растат с 10,6% годишен темп през третото тримесечие. Именно това са данните, които влизат в сметките за БВП като цяло. Този доклад ще излезе в петък.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още