Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Поръчките за бизнес оборудване в САЩ спадат с повече от очакваното през февруари

Показателят се понижава с 0,8 на сто, след като отбеляза ревизиран ръст от 1% през януари

Поръчките за бизнес оборудване в САЩ спадат с повече от очакваното през февруари

Снимка: Pixabay

Американските фабрики са получили по-малко поръчки за бизнес оборудване от прогнозираното за февруари, съобщава Bloomberg.

Данните се отнасят за времето точно преди разпространението на коронавируса да удари търсенето, създавайки предпоставки за масивен спад на корпоративните инвестиции.  

Още по темата

Поръчките за основни капиталови стоки, които изключват авиационния и военния хардуер, се свиват с 0,8% след ревизиран ръст от 1% през януари, показаха данните на Министерството на търговията в сряда.

Средната прогноза в проучване на Bloomberg показваше спад от 0,4%. Показателят за поръчки на всички дълготрайни стоки или стоки, чиято трайност е най-малко три години, нараства с 1,2%, отразявайки ръст при поръчките на моторни превозни средства и електрическо оборудване.

Доставките на бизнес оборудване, измерител, използван при изчисляване на брутния вътрешен продукт, намаляха с 0,7%.

Въпреки че търговската сделка между САЩ и Китай се възприемаше като основен двигател за стабилизирането на капиталовите разходи след най-големия тримесечен спад на разходите за оборудване от 2015 г. насам, се очаква, че спирането на изграждането на нови бройки от модела на Boeing Co. 737 Max ще се отрази на производството.

Пандемията представлява ново и огромно предизвикателство за местните производители. Тъй като икономиките по света се изключват, за да спрат разпространението на заразата, е много вероятно бизнес инвестициите да спаднат рязко през второто тримесечие.

Boeing планира да рестартира производството на 737 Max до май, съобщи Ройтерс във вторник. Концернът също поиска доставчиците да са готови да предоставят части през април.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Централната банка на Великобритания ще финансира директно външния дълг