IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поръчките за бизнес оборудване в САЩ спадат с повече от очакваното през февруари

Показателят се понижава с 0,8 на сто, след като отбеляза ревизиран ръст от 1% през януари

20:55 | 25.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Американските фабрики са получили по-малко поръчки за бизнес оборудване от прогнозираното за февруари, съобщава Bloomberg.

Данните се отнасят за времето точно преди разпространението на коронавируса да удари търсенето, създавайки предпоставки за масивен спад на корпоративните инвестиции.  

Поръчките за основни капиталови стоки, които изключват авиационния и военния хардуер, се свиват с 0,8% след ревизиран ръст от 1% през януари, показаха данните на Министерството на търговията в сряда.

Средната прогноза в проучване на Bloomberg показваше спад от 0,4%. Показателят за поръчки на всички дълготрайни стоки или стоки, чиято трайност е най-малко три години, нараства с 1,2%, отразявайки ръст при поръчките на моторни превозни средства и електрическо оборудване.

Доставките на бизнес оборудване, измерител, използван при изчисляване на брутния вътрешен продукт, намаляха с 0,7%.

Въпреки че търговската сделка между САЩ и Китай се възприемаше като основен двигател за стабилизирането на капиталовите разходи след най-големия тримесечен спад на разходите за оборудване от 2015 г. насам, се очаква, че спирането на изграждането на нови бройки от модела на Boeing Co. 737 Max ще се отрази на производството.

Пандемията представлява ново и огромно предизвикателство за местните производители. Тъй като икономиките по света се изключват, за да спрат разпространението на заразата, е много вероятно бизнес инвестициите да спаднат рязко през второто тримесечие.

Boeing планира да рестартира производството на 737 Max до май, съобщи Ройтерс във вторник. Концернът също поиска доставчиците да са готови да предоставят части през април.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:50 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още