IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поскъпването на петрола изпрати рублата под 60 за долар

Тласък за търсенето на руските пари даде и стабилизирането на ситуацията в Източна Украйна

11:05 | 06.03.15 г. 4
Поскъпването на петрола изпрати рублата под 60 за долар

Руската рубла се засили рязко в началото на търговията в петък, спадайки под 60 за долар на фона на поскъпващия в последните дни петрол.

В началото на европейската сесия руските пари се разменят при 59,824 за един щатски долар.

Значително отстъпление се наблюдава и спрямо еврото, като там курсът достига 65,609 рубли за един брой.

Въпреки резките изменения обемите на търговията за момента са относително ниски.

Анализатори смятат, че търсенето на руските пари се засилва в последните дни на фона на поскъпващия петрол. Освен това относителното спокойствие в Източна Украйна също благоприятства доверието на пазарните участници.

Петролът сорт брент, основен двигател за всички руски активи, се търгува с повишение от над 1% в петък, надхвърляйки 61 долара за барел.

Междувременно руските акции отчитат смесено представяне. Деноминираният в рубли MICEX на практика е без изменение при 1 760 пункта, а доларовият RTS се покачва с над 2% до 931 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 06:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 9 rate down comment 2
pecan
преди 9 години
Европа и Русия имат полза от края на войната ,а кой има полза от продължаването а познайте
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 4
IvaneJohn
преди 9 години
ммдааа, сложно е ако се погледне от гледна точка на парите и икономиката.Това го правят или най-бедните или най-алчните..Руснаците мисля, че не са били най-добрия пример за хора които се интересуват рейтингите. За Путин сега най-важно е времето, което ще му дадат за да стане Русия все по-силна и независима. втора поредна година нараства населението, с естествем прираст при това!Българите не винаги са били такива каквито са сега "политиците" нида си спомним за мира който е сключен със Сърбите. "Коня си ти дадох-белия, Велислава ти дадох-славянката, ала от БЪЛГАРСКАТА земя и един камък не давам. "Княз Борис 1-"Покръстването"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 19
0pk
преди 9 години
Много ти е "извратена" логиката! Путин е агресор и толкова. Другото няма значение! :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 22 rate down comment 1
nobel
преди 9 години
Тласък на търсенето на руските пари даде и стабилизирането на ситуацията в източна Украйна.---------------------------------------Въпрос: Ако стабилизирането на ситуацията в източна Украйна води до резултат обратен на резултата от санкциите какво трябва да направим? Да работим ЗА стабилизирането, или против него. Санкциите бяха наложени именно заради положението в Украйна. Със стабилизирането основанията за санкции намалява. Но ако спрем санкциите това също ще е в полза на Русия. Значи ако войната спре напълно Русия ще има огромна полза от това. В такъв случай кой има полза от продължаването на войната?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още