Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Потребителските цени в САЩ се повишават с по-бавен от очакваното темп

Забавянето на инфлацията в САЩ става по-продължително, макар че повечето икономисти във Федералния резерв на САЩ казват, че то е временно

Потребителските цени в САЩ се повишават с по-бавен от очакваното темп

Снимка: Архив Ройтерс

Инфлацията в САЩ се ускорява с по-бавен от очакваното темп и по този начин поднася поредната разочароваща порция данни, съобщава Bloomberg.

Потребителските цени в най-голямата икономика в света се повишават с 0,1% на месечна база през юли, след като през юни останаха без промяна. Очакванията обаче бяха за ръст от 0,2 на сто.

Графики: TradingEconomics.com

На годишна база ръстът се ускорява от 1,6% през юни до 1,7% през юли, но очакванията бяха за стойност от 1,8%.

Ръстът на базисната инфлация, която изключва хранителните продукти и енергията, остава стабилен на ниво 0,1% на фона на прогнози за 0,2% повишение. На годишна база ръстът е 1,7% в унисон с прогнозите.

Още по темата

Забавянето на инфлацията в САЩ става по-продължително, макар че повечето икономисти във Федералния резерв на САЩ казват, че то е временно. Ако този период продължи по-дълго, това може да затрудни централната банка да се придържа към плановете си за още едно повишение на лихвите тази година.

Bloomberg припомня данните от четвъртък, които показаха, че цените на едро неочаквано са се понижили с 0,1% на месечна база през юли, което беше първият спад от близо една година.

По статията работиха: Радина Колева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Коментари (0)


Още от Новини
Настроението в японската индустрия продължава да се подобрява