IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Потребителското доверие в САЩ спадна до близо 3-годишно дъно през март

Показателят се е понижил до 120,0 пункта този месец, отбелязвайки своето най-ниско от юли 2017 г.

19:58 | 31.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Потребителското доверие в САЩ спадна до почти тригодишно дъно през март, тъй като домакинствата се притесняват от краткосрочните перспективи за икономиката на фона на негативните ефекти, съпътстващи пандемията от коронавирус, която сериозно затрудни живота на американците, съобщава Ройтерс. 

Проучването е предхождането от други негативни данни за икономиката на САЩ – рекордния брой заявления за безработица от миналата седмица и слабата бизнес активност.

Икономиката на САЩ може да „удари спирачки“ окончателно, тъй като Вашингтон продължава да налага строги мерки за ограничаване на заразата, причиняваща респираторно заболяване.

САЩ успяха да изпреварят Китай и Италия по брой на заразени с COVID-19 и вече са на първо място в света по този показател с над 163 хил. случая. В същото време се ускорява и ръстът на починали вследствие на инфекцията, като броят им вече надхвърля 3000 души.

Федералният резерв предприе извънредни мерки, а президентът Доналд Тръмп подписа пакет от стимули на стойност 2,2 трлн. долара за противодействие на ефектите от заразата и подпомагане на икономиката, за която икономистите смятат, че вече се намира в рецесия.

Индексът на потребителското доверие в САЩ е намалял до 120,0 пункта този месец, отбелязвайки своето най-ниско от юли 2017 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още