IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на дребно в Германия се връщат към ръст през ноември

Федералната статистика публикува и данни за фабричните поръчки, които също регистрират повишение

09:58 | 07.01.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Продажбите на дребно в Германия отчитат ръст под очакванията през ноември, сочат данни на германската статистическа служба Destatis, цитирани от WBP online. Повишението с е 0,2% на месечна база, а пазарите очакваха 0,5% ръст. Все пак измерителят се връща към нарастване, тъй като през октомври беше отчетено 0,4-процентово понижение.

На годишна база продажбите на дребно във федералната република растат с 2,3%, като през октомври ръстът беше 2,5 на сто. Анализаторите прогнозираха повишение от 3,7%.

Индексът на продажбите на дребно е ключов измерител за потребителските разходи и важен компонент в изчисляването на БВП, коментира WBP online.

Destatis публикува и сезонно изгладени данни за фабричните поръчки през ноември, които растат с 1,5% на месечна база. Предишният месец повишението беше ревизирано с 0,1 процентен пункт надолу до 1,7%.

Поръчките от вътрешния пазар се увеличават с 2,6% на сто, а от чужбина – с 0,6%. От еврозоната поръчките намаляват с 0,5%, а от други държави растат с 1,4 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:52 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още