IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на дребно в САЩ остават без изменение през юли

Когато се изключат продажбите на автомобили, показателят записва спад от 0,3%

17:08 | 12.08.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Продажбите на дребно в САЩ остават без изменение през юли, което би било потенциална пречка за икономическия ръст през второто полугодие, съобщава Wall Street Journal.

Данните на Министерството на търговията показват, че стойностите за юни са ревизирани нагоре от 0,6% до 0,8% на месечна база.

Когато се изключат продажбите на автомобили, показателят записва спад от 0,3%. С изключение на автомобили и бензин, понижението е 0,1 на сто.

Икономистите, анкетирани от WSJ, очакваха широкият измерител да се покачи с 0,5%, а продажбите на дребно без автомобилите да запишат 0,1% ръст през юли.

На годишна база продажбите на дребно в САЩ растат с 2,3 на сто.

WSJ посочва, че данните за седмия месец на годината отправят смесени послания. Продажбите на автомобили и автомобилни части растат със стабилен темп от 1,1% през юли. Не е ясно обаче колко още тези продажби ще могат да подкрепят цялостните потребителски разходи.

Периферните търговци на дребно, които включват предимно онлайн магазини, записват ръст на продажбите с 1,3 на сто.

Продажбите на големите вериги супермаркети се понижават с 0,5 на сто.

Продажбите на бензиностанциите падат с 2,7%, до голяма степен отразявайки ниските цени на петрола, поради което не са особено голям повод за притеснение, коментира WSJ.

По-тревожни са пониженията при спортните стоки, в магазините за хранителни стоки, ресторантите и баровете, магазините за строителни материали, електроника и др.


source: tradingeconomics.com

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:29 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още