Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Продажбите на дребно в САЩ отчитат изненадващ ръст за втори пореден месец

От своя страна молбите за обезщетение при безработица са намалели с по-малко от очакваното

Продажбите на дребно в САЩ отчитат изненадващ ръст за втори пореден месец

Снимка: Bloomberg L.P.

Продажбите на дребно в САЩ надхвърлиха прогнозите през юни за втори пореден месец, тъй като повече предприятия отвориха врати, а увеличените обезщетения подплатиха портфейлите на безработните.

Общия обем на покупките на дребно се е увеличил със 7,5% на месечна база през юни след рекордния ръст от 18,2% през май, информира Bloomberg, позовавайки се на данните на Министерството по търговията на САЩ. От своя страна анализаторите очакваха, че показателят е нараснал с 5%.

Покупките в магазините за облекло са се увеличили със 105,1%, докато в магазините за електроника и уреди са отчели ръст в продажбите си с 37,4%. Покупките при дилърите на автомобили и автомобилни части също са нараснали с 8,2%.

От друга страна, молбите за обезщетения при безработица в САЩ отбелязаха най-малкия си седмичен спад от март след увеличаването на случаите на коронавирус и повторното въвеждане на частични блокади.

Още по темата

Броят на подадените молби за финансова помощ по редовните държавни програми възлиза на 1,3 милиона през седмицата, приключила на 11-и юли, което е 10 000 по-малко от предходния период, показаха данните на Министерството на труда, публикувани в четвъртък. Икономисти, анкетирани от Bloomberg News, прогнозираха по-голям спад до 1,25 милиона.

Повторно подадените молби, показващи общия брой американци, които получават обезщетения по държавните програми за период от поне две седмици, са намалели до 17,3 милиона през седмицата, приключила на 4-и юли, в сравнение с средната прогноза за спад до 17,5 милиона.

По статията работиха: Радостина Ивчева, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Печалбите на китайските индустриални фирми растат за четвърти пореден месец