Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Продажбите на дребно в САЩ се повишават по-бързо от очакваното

Данните показват, че потребителите са добре позиционирани да задвижат икономиката в началото на 2017 г.

Продажбите на дребно в САЩ се повишават по-бързо от очакваното

Снимка: Архив Ройтерс

Продажбите на дребно в САЩ се повишават по-бързо от очакваното през януари, съобщава Bloomberg. Данните показват, че потребителите са добре позиционирани да задвижат икономиката в началото на 2017 г.

Все пак спрямо декември се наблюдава забавяне на ръста от 1% до 0,4%, сочат данните на Министерството на търговията. Средната прогноза на експертите, анкетирани от Bloomberg, беше за 0,1% ръст на месечна база.

Впрочем данните от декември са ревизирани нагоре от 0,6% до 1%. 

Още по темата

Американците имат стимул да харчат заради стабилното наемане на персонал, скромното повишение на заплатите и промоционалните оферти. Покупките на домакинствата генерират около 70% от БВП на САЩ и се очаква да са двигателят на ръста. Същевременно бизнес оптимизмът предполага, че може да се очаква ръст в инвестициите.

„Ще видим прилични продажби на дребно през идните месеци“, казва Раян Суит, главен икономист в Moody’s Analytics. “Пазарът на труда е затегнат и фундаментите продължават да оказват подкрепа”, допълва той.

Продажбите на дребно, с изключение на автомобилите и бензина, се повишават с 0,7%, което е над очакванията, както  е и най-големият ръст от април миналата година.

Покупките на електронни уреди растат с 1,6%, което е най-рязкото повишение от юни 2015 г. Продажбите на спортни стоки записват ръст от 1,8 на сто, а на облекла – повишение в размер на 1%.


source: tradingeconomics.com

По статията работиха: Радина Колева, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Доларът е близо до триседмичен връх след понижаването на прогнозите на МВФ