Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Продажбите на дребно в САЩ се повишиха с повече от очакваното през септември

Прогнозите за растеж за тримесечието юли-септември достигат 35,2% на годишна база

Продажбите на дребно в САЩ се повишиха с повече от очакваното през септември

Снимка: Jayme Gershen/Bloomberg

Продажбите на дребно в САЩ се увеличиха повече от очакваното през септември, завършвайки силно за икономическата активност тримесечие, въпреки че възстановяването от рецесията е на кръстопът заради привършването на държавните средства и нарастващите случаи на COVID, предава Ройтерс.

Продажбите на дребно са скочили с 1,9% миналия месец след ръст от 0,6% през август. Икономистите, анкетирани от Ройтерс, прогнозираха те да нараснат с 0,7% през септември.

Продажбите на дребно се възстановиха над нивото си от февруари, като пандемията засили търсенето на стоки за живота у дома, включително автомобили, мебели и електроника.

С изключение на автомобилите, бензина, строителните материали и хранителните услуги, продажбите се увеличиха с 1,4% през миналия месец след ревизиран спад от 0,3% през август.

Фискалните стимули, особено ежеседмичната субсидия, изплащана на десетки милиони безработни американци, увеличиха продажбите на дребно, поставяйки потребителските разходи и цялостната икономика на път да постигнат най-бързия си растеж през третото тримесечие.

Прогнозите за растеж за тримесечието юли-септември достигат 35,2% на годишна база. Икономиката се сви с темп от 31,4% през второто тримесечие, което е най-дълбокият спад, откакто правителството започна да води статистика през 1947 г.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Над два пъти нарастват чуждестранните инвестиции на облигационните пазари в Азия