IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на дребно в САЩ се повишиха с повече от очакваното през септември

Прогнозите за растеж за тримесечието юли-септември достигат 35,2% на годишна база

17:21 | 16.10.20 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Jayme Gershen/Bloomberg</em></p>

Снимка: Jayme Gershen/Bloomberg

Продажбите на дребно в САЩ се увеличиха повече от очакваното през септември, завършвайки силно за икономическата активност тримесечие, въпреки че възстановяването от рецесията е на кръстопът заради привършването на държавните средства и нарастващите случаи на COVID, предава Ройтерс.

Продажбите на дребно са скочили с 1,9% миналия месец след ръст от 0,6% през август. Икономистите, анкетирани от Ройтерс, прогнозираха те да нараснат с 0,7% през септември.

Продажбите на дребно се възстановиха над нивото си от февруари, като пандемията засили търсенето на стоки за живота у дома, включително автомобили, мебели и електроника.

С изключение на автомобилите, бензина, строителните материали и хранителните услуги, продажбите се увеличиха с 1,4% през миналия месец след ревизиран спад от 0,3% през август.

Фискалните стимули, особено ежеседмичната субсидия, изплащана на десетки милиони безработни американци, увеличиха продажбите на дребно, поставяйки потребителските разходи и цялостната икономика на път да постигнат най-бързия си растеж през третото тримесечие.

Прогнозите за растеж за тримесечието юли-септември достигат 35,2% на годишна база. Икономиката се сви с темп от 31,4% през второто тримесечие, което е най-дълбокият спад, откакто правителството започна да води статистика през 1947 г.

продажби продажби

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:00 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още