IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на дребно в САЩ се ускориха през март с най-бързия темп от 10 месеца

Разпределението на стимулите от 1400 долара на човек и стабилният растеж на работните места миналия месец обясняват възстановяването на продажбите

17:04 | 15.04.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Продажбите на дребно в САЩ се ускориха през март с най-бързия темп от 10 месеца, след като отварянето на бизнеса, увеличеното наемане на служители и новият кръг от стимули окуражиха купувачите, пише Bloomberg.

Стойността на общите продажби се е увеличила с 9,8% през миналия месец, записвайки голям напредък от ревизирания спад от 2,7% през февруари, показват данните на Министерството на търговията. Икономистите, анкетирани от Ройтерс, прогнозираха продажбите на дребно да нараснат с 5,9% през март.

продажби продажби

Разпределението на стимулите от 1400 долара на човек и стабилният растеж на работните места миналия месец обясняват възстановяването на продажбите. По-бързите темпове на ваксинации срещу Covid-19 и облекчаването на свързаните с пандемията ограничения върху бизнеса вероятно ще подкрепят продажбите, особено в категорията на търговията на дребно, която е най-силно засегната от социалните мерки.

Масивната фискална подкрепа също удължи финансираната от правителството добавка за безработица от 300 долара седмично до 6 септември.

В същото време времето се затопля и общественото здраве бързо се подобрява, което позволява на повече ресторанти да предлагат услуги за хранене.

Като се изключат автомобилите, бензинът, строителните материали и хранителните услуги, продажбите на дребно са нараснали с 6,9% миналия месец след ревизираното намаление от 3,4% през февруари. Тези така наречени основни продажби на дребно съответстват най-много на компонента на потребителските разходи на брутния вътрешен продукт.

Очаква се растежът на икономиката да достигне 7% тази година, което би било най-бързото разширяване от 1984 г. Това ще последва свиване от 3,5% през миналата година, което бе най-лошото представяне от 74 години насам.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още