IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на дребно в САЩ скочиха най-много от 2017 г. насам

Търговците на автомобили са отчели ръст в продажбите с 3,1%

16:35 | 18.04.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Продажбите на дребно в САЩ скочиха през март с най-много от септември 2017 г. благодарение на ръста в продажбите на моторни превозни средства и покупките от бензиностанциите, което е сигнал, че потребителите осигуряват по-голяма подкрепа на икономиката, съобщава Bloomberg.

Общите продажби през март са се повишили с 1,6% след неревизиран спад от 0,2% през предходния месец. Това надхвърля всички прогнози от проучването на  Bloomberg за повишение с 1%.

От други данни в четвъртък стана ясно, че заявленията при безработица са се понижили през миналата седмица до най-ниското си ниво от 49 години насам, след като анализаторите очакаваха увеличение.

Изненадващо силният доклад за продажбите на дребно може да стимулира икономистите да продължат да завишават прогнозите, особено след като и търговският дефицит през февруари неочаквано се сви.

По-добрите данни са сигнал, че потребителите ще продължат да движат растежа.

Търговците на автомобили са отчели ръст в продажбите с 3,1%. Това е най-голямото повишение за последните 18 месеца и идва след регистриран спад през февруари. Продажбите в магазините за дрехи са се увеличили с 2% - най-много от май миналата година.

Продажбите в бензиностанциите са нараснали с 3,5% в сравнение с предходния месец, показва още докладът.
Основните продажби на дребно се повишават с 0,6% през март при консенсусна прогноза за ръст с едва 0,2%. За сравнение през февруари този показател отчете спад с 0,6%.

Разходите на домакинствата са един от ключовите показатели, които следят представителите на Федералния резерв.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:31 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още