IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на дребно в САЩ записаха неочакван ръст

По-високите постъпления от продажби превозни средства и редица други стоки са компенсирали спад в търсенето на строителни материали

17:37 | 15.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Продажбите на дребно в САЩ неочаквано са се увеличили през октомври, след като ръст на покупките на превозни средства и редица други стоки са компенсирали спад в търсенето на строителни материали. Това предполага, че потребителските разходи са останали сравнително силни в началото на четвъртото тримесечие, предава Ройтерс.

Министерство на търговията заяви в сряда, че продажбите на дребно са се увеличили с 0,2% миналия месец. Данните за септември бяха коригирани нагоре от 1,6% до 1,9%.

На годишна база продажбите записват ръст от 4,6%.

Икономисти, анкетирани от Ройтерс, прогнозираха, че продажбите ще останат без промяна през октомври. Забавянето спрямо стабилния ръст от септември до голяма степен отразява отслабване на тласъка при строителните материали и цените на бензина.

Продажбите на автокъщите са се увеличили с 0,7 на сто след 4,6% на сто през септември, а тези на магазините за строителни материали са намалели с 1,2% след увеличението от 3,0% през септември.

Без автомобилите, бензина, строителните материали и храните продажбите на дребно са достигнали увеличение от 0,3% след 0,5% през септември.

Онлайн продажбите обаче са спаднали с 0,3%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:42 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още