IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Производителността в САЩ нарасна с 2,2% за третото тримесечие

Темпът на увеличение на разходите за труд се е ускорил, но те все още остават на ниско ниво

16:42 | 01.11.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Производителността в САЩ е нараснала на годишна основа с 2,2 процента през третото тримесечие на годината, предаде БТА. Това представлява забавяне спрямо предходното тримесечие, но все пак е по-добър резултат от слабите увеличения, наблюдавани през по-голямата част от 9-годишния период на повишение на този показател.

Темпът на увеличение на разходите за труд се е ускорил, но те все още остават на ниско ниво.

Министерство на труда съобщи, че нарастването на производителността за периода юли-септември следва растеж от 3 процента през второто тримесечие, което е най-голямото увеличение за три години. Разходите за труд са нараснали с 1,2 процента след забавяне на темпа на увеличението им до 1 процент през второто тримесечие.

Производителността е показател, който измерва създадената продукция за един час работа, и остава слаба през сегашния период на икономическо възстановяване. Анализаторите не са успели и досега да посочат точните причини за забавянето, посочва още БТА.

По-рано днес стана ясно, че британската индустрия е отбелязала най-бавния си растеж от референдума за Brexit в средата на 2016 г.

Индексът на мениджърите по продажбите е спаднал през октомври с 2,5 пункта до 51,1 пункта, съобщи изследователският институт IHS Markit, цитиран от Ройтерс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:45 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още