IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Промишленото производство във Великобритания зацикли през ноември

Строителството търпи спад, сигнализирайки, че икономическото възстановяване на Острова се е забавило през последното тримесечие

15:17 | 10.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Промишленото производство във Великобритания зацикли през ноември

Промишленото производство във Великобритания не помръдна през ноември, пише MarketWatch, позовавайки се на официални данни.

Строителството търпи спад, сигнализирайки, че икономическото възстановяване на Острова се е забавило през последното тримесечие на 2013 г.

По-слаби резултати в автомобилния и фармацевтичния сектори са неутрализирали иначе силното производство на стомана, пластмаса и хранителни продукти. Спад в производството на пропан, бутан и сходни продукти в Северно море пък е причината за застой на цялостната индустриална продукция, съобщи Службата за национална статистика.

Група икономисти бяха предвидили ръст от 0,4% на британското промишлено производство, което да доведе до 0,5-процентно увеличение на индустриалното такова, в допитване на The Wall Street Journal.

Строителният сектор в Обединеното кралство се сви с 4% през ноември на месечна база. Основна причина за това са както по-малкият брой нови сгради, така и спадът на ремонтните дейности.

Забавянето в промишления и строителния сектори последва слабите резултати, регистрирани от търговските вериги по празниците.

Тревожните резултати вероятно ще оставят британските управници нащрек и ще им напомнят, че икономическото възстановяване на страната далеч не е гарантирано.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:14 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още