IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разцепването на биткойна е кулминацията на двегодишен процес

Според Владислав Драмалиев икономическата страна на новата валута засега обаче не изглежда толкова добра

21:39 | 08.08.17 г.
Разцепването на биткойна е кулминацията на двегодишен процес

Разцепването на биткойна на две е кулминацията на един процес, който продължи почти две години. Това заяви директорът на фондация „Битхоуп“ Владислав Драмалиев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

В този процес са участвали две фракции, които продължават да имат две различни виждания за това какво е биткойн и как трябва да продължи да съществува той.

„Вече валутите са две – биткойн и биткойн кеш, като първоначално цената на биткойн при разделянето на 1 август падна с около 200 долара, но в момента вече достига до нива, които досега не са били достигани", обясни Драмалиев. "Биткойн кеш първоначално достигна ниво от 600 евро, но в момента е на нива от 370-400 евро“.

По думите му системата на биткойн кеш още не е толкова добре защитена и няма толкова голяма компютърна мощност, насочена към нея. Освен това обществото, което е икономическият капитал на тази система, все още не е толкова добре развита и няма толкова много борси, които да възприемат биткойн кеш.

Именно затова според Драмалиев икономическата страна на тази валута все още не изглежда толкова добра, но пък за сметка на това тя обещава по-ниски транзакционни такси.

Вижте още от разговора във видеото

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още