IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ройтерс: Обсъжда се удължаване на мандата на Карни като управител на АЦБ

Според информацията целта е да се осигури приемственост след Brexit

13:55 | 03.09.18 г.
<p>
	Марк Карни.<em> Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Марк Карни. Снимка: Архив Ройтерс

Британското министерство на финансите и Английската централна банка обсъждат да се отложи оттеглянето на управителя на централната банка Марк Карни след края на юни 2019 година, съобщи Ройтерс, позовавайки се на Би Би Си, която не цитира източници.

Според един от икономическите редактори на радио-телевизионната корпорация финансовото ведомство е обезпокоено, че ще бъде трудно да осъществи процедура по избиране на нов управител в разгара на преговорите за Brexit. 

Продължаването на мандата на Карни може да бъде с много по-малко от една година, както се предполагаше в статия във "Файненшъл таймс" по-рано днес, отбелязва Би Би Си.

Английската централна банка не коментира информацията на Би Би Си, а преди това отказа да коментира предположенията на в. "Файненшъл таймс".

Миналия вторник британското министерство на финансите опроверга публикация на в. "Ивнинг стандард", че е поискало Карни да остане една година повече след края на мандата му през юни 2019 година. Според изданието ведомството "дискретно се свързало" с Марк Карни, за да го помоли да остане една година повече, за да осигури приемствеността след Brexit.

"Позицията ни остава същата - възнамеряваме да се заемем скоро с ново назначение", допълни говорителка на министерството, цитирана от Ройтерс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още