Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Руините на глобалната икономика изглеждат дори още по-трагично за МВФ

Всякакви проблясъци на надежда, които МВФ може да представи, ще подкрепят оптимизма, че най-лошото от пандемията вече е зад гърба за някои страни

Руините на глобалната икономика изглеждат дори още по-трагично за МВФ

Управляващият директор на МВФ Кристалина Георгиева. Снимка: Simon Dawson/Bloomberg

Два месеца, след като представи мрачните си прогнози за най-тежката рецесия от почти един век, Международният валутен фонд (ВМФ) се очаква да публикува през следващата седмица своя нов поглед за глобалната икономика, които се очаква да очертае една още по-замъглена картина, пише Bloomberg.

Представители на Фонда, базиран във Вашингтон, предупредиха, че преразгледаната перспектива, която трябва да бъде представена в сряда (24 юни), може да има по-песимистичен възглед, отколкото тази от април. Тогава МВФ посочи, че „големите блокировки“, наложени за ограничаване на коронавируса, ще доведат до свиване на икономиката в световен мащаб с 3% през тази година.

Всякакви проблясъци на надежда, които МВФ може да представи, ще подкрепят оптимизма, че най-лошото от пандемията вече е зад гърба за някои страни. Това би било в синхрон с индексите на мениджърите по поръчките от Япония до Европа и САЩ, които ще бъдат публикувани във вторник (23 юни), като всички показатели се очаква да покажат по-нататъшно подобрение в настроенията и активността спрямо исторически ниските нива, записани преди това.

Европа, Близкият изток и Африка

Юни предостави допълнителни облекчения спрямо мерките срещу коронавируса в по-голямата част от Европа, а наборът от показателите за активност ще даде на инвеститорите и на политиците представа как точно и с колко икономиките се възстановяват.

Ключов измерител би представлявал индексът на мениджърите по поръчки за индустрията на услугите, която беше засегната най-силно от ограниченията. Данните за доверието ще се наблюдават отблизо в Швеция на фона на продължаващия дебат относно сравнително слабата ѝ експозиция спрямо пандемията от Covid 19.

Европейската централна банка (ЕЦБ) също ще публикува отчетите на срещата си през юни, на която нейните представители решиха да разширят програмата за купуване на корона облигации над пазарните очаквания.

Очаква се през тази седмица Унгария и Чехия да запазят основните си лихвени проценти, докато централната банка на Турция може да намали лихвите с още 25 базисни пункта до 8% в четвъртък (25 юни).


Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (4)

1
 
2
 
4
khao до: Valentin13
преди 1 месец
Няма профилна снимка
моля те.... не лъжи че си бил инжинер, аз съм такъв ... и такива прости и функционално неграмотни индивиди няма при нас!... копането на окоп, не е инжинерна работа!!!
3
 
2
 
3
Valentin13 до: khao
преди 1 месец
Няма профилна снимка
ако ми беше кеф, немаше да напусна рано-рано. а русенското не - не ям свинско. гърч, не - в ентелигентни войски бях, енженерче си падам. язици си чаткам.
ти? кво ли та питъм, не случайно гей-браковете ги натискаше либералБрюкселката ...дерастия.
1
 
1
 
2
khao до: Valentin13
преди 1 месец
Няма профилна снимка
а така, треба само ... лагери, казарма, гърч и русенско варено от 65та :)))
2
 
3
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
глобална, по-глобална, най-глобална, тръц. пукна се балона. няма да има вече конференцийки, симпозиумчета, програмки, командировки по далечни земи и плажове. соц-либер-клима-глобализма умря. сега как ще изкарваме пари нататък?

Още от Новини
Заетостта в САЩ нараства с повече от очакваното през юли