IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръстът на индустриалното производство в САЩ се забавя през юли

То е нараснало само с 0,1% спрямо юни, сочат данни на Федералния резерв

18:02 | 15.08.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Ръстът на американското индустриално производство се забавя през юли на фона на слабото представяне на минния сектор и комуналните услуги, съобщава Wall Street Journal.

Индустриалното производство, което е мярка за производството в заводите, мините и комуналните услуги, е нараснало с 0,1% през юли спрямо предходния месец, сочат сезонно изгладените данни на Федералния резерв.

Икономисти, анкетирани от Wall Street Journal, очакваха индексът да се повиши с 0,3%.

Производството във волатилния минен сектор, който включва добива на петрол и природен газ, е намаляло с 0,3% през юли. Производството в комуналния сектор също е отчело спад спрямо предходния месец.

В по-широк период картината за индустриалното производство изглежда по-добра. През юни то е отчело ревизиран ръст от 1% спрямо обявеното преди това повишение от 0,6%. На годишна основа растежът достига 4,2% през юли.

Въпреки месечния спад в минния сектор производството е нараснало с почти 13% спрямо юли 2017 г.

Промишленото производство, което е най-големият компонент на индустриалното производство, се е повишило с 0,3% миналия месец спрямо юни и с 2,8% на годишна основа. Сегментът е бил особено силен в сектора на автомобилите и компютрите, смятани за дълготрайни стоки. Индустриално Индустриално

Промишленото производство в САЩ расте от средата на 2016 г. насам, когато покачването на цените на петрола стимулира растежа на енергийния сектор.

Усвояването на мощности, основен показател за стабилността на индустриалния сектор, е останало непроменено спрямо ревизираното към повишение равнище от юни до 78,1%, което отговаря на очакванията на икономистите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:25 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още