IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръстът на заетостта в частния сектор в САЩ се забавя през септември

Този път докладът на ADP може да се окаже по-важен от правителствените данни, защото данните в него са много по-малко засегнати от ураганите

16:06 | 04.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Частният сектор в САЩ добавя 135 хил. работни места през септември, показва редовният месечен доклад на компанията ADP, цитиран от MarketWatch.

Стойностите до голяма степен оправдават очакванията на икономистите за около 140 хил. нови позиции. Движението през август представлява забавяне спрямо август. Данните за месец август са ревизирани леко надолу: от 237 до 228 хил. работни места. 

Детайлите от доклада на ADP показват, че секторът на малкия бизнес всъщност е изгубил работни места през септември, докато средните и големите предприятия отчитат повишение на заетостта. Слабости има и при фирмите от сферата на търговията.

MarketWatch посочва, че този път докладът на ADP може да се окаже по-важен от правителствените данни, защото данните в него са много по-малко засегнати от ураганите.

В петък се очаква докладът на Министерството на труда, в който ще има и информация за безработицата и ръста на заплатите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още