IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ свиват леко търговския си дефицит през юни

Общият внос на стоки в САЩ е намалял с 2,2 на сто до 212,3 млрд. долара, а износът се е понижил с 2,8 на сто до 137,1 млрд. долара

17:04 | 02.08.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Търговският дефицит на САЩ леко се е понижил през юни на фона на намаляването на вноса и износа, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Търговският дефицит е намалял с 0,3 на сто до 55,2 млрд. долара, съобщи министерството на търговията. Данните за май са преразгледани леко надолу и сочат дефицит от 55,3 млрд. д. спрямо обявените по-рано 55,5 млрд. долара.

Експерти, анкетирани от Ройтерс, очакваха свиване на дефицита до 54,6 млрд. д. през юни.

Дефицитът по търговията със стоки с Китай се е свил с 0,8 на сто до 30 млрд. долара, а вносът е намалял с 0,7 на сто. Износът за Китай е останал без промяна през юни.

През юни общият внос на стоки в САЩ е намалял с 2,2 на сто до 212,3 млрд. долара. Вносът на потребителски стоки е отстъпил с 0,9 на сто под натиска на свиването на вноса на мобилни телефони на стойност 1,4 млрд. долара. Вносът на суров петрол е спаднал с 1,4 млрд. долара, което отразява поевтиняването на суровината.

Износът на стоки от САЩ през юни се е понижил с 2,8 на сто до 137,1 млрд. долара, като износът на потребителски стоки е намалял с 1,9 млрд. долара. Отчита се също спад в износа на капиталови стоки и автомобили. С отчитане на инфлацията търговският дефицит се е понижил с 0,3 млрд. д. до 86,1 млрд. д. през юни.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 0
Grosss
преди 4 години
Това означава,че това което прави Тръмп е ала-бала работа,много приказкии" резилтат"почти нулев.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още