IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Schroders с позитивна оценка за американските корпоративни облигации

Британската компания за управление на активи понижава оценката си за европейския пазар на акции до отрицателна въпреки стимулите на ЕЦБ

08:56 | 14.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Американските корпоративни облигации ще бъдат едни от най-предпочитаните активи до края на първото полугодие на 2016 г. Това прогнозира анализаторският екип на инвестиционната компания Schroders, партньор за България на която е управляващо дружество Карол Капитал Мениджмънт.

Експертите вярват, че световната икономика ще избегне нова рецесия. Те също така поясняват, че действията на централните банки имат голям принос за възвръщането на апетита към риск на инвеститорите.

Акции

За второто тримесечие на 2016 г. британската компания за управление на активи повишава оценката си за американските акции до позитивна, като предпочитат акции, чиито цени не се изменят в синхрон с основните американски индекси.

Анализаторите остават неутрални към азиатските пазари и Япония и повишават оценката си за развиващите се пазари до неутрална след няколко години на негативизъм.

Въпреки гъвкавата парична политика на ЕЦБ, която може да осигури известна подкрепа за икономиката, британците понижават оценката си за европейския пазар на акции до отрицателна.

Облигации

Schroders остават позитивни за ценните книжа с фиксиран доход в световен мащаб, но отбелязват, че позитивната нагласа е най-вече по отношение на американските корпоративни облигации с висок и нисък рейтинг. Експертите са неутрални в очакванията си за държавните облигации.

Суровини

Schroders остават неутрални и в очакванията си за суровините като цяло. Анализаторите завишават леко оценката си за енергийните суровини и променят на позитивна оценката си за златото.

Според тях също таке е възможно индустриалните метали да намерят дъна около текущите си нива, ако Китай успее да стабилизира и ускори икономиката си.

Що се касае до недвижимите имоти в Европа - британският асет мениджър е позитивно настроен към сектора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:33 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още