IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще дадат ли нова насока на ЕЦБ коментарите на Вайдман?

Европейските централни банкери очакват данните за инфлацията, за да реагират на предизвикателствата

08:10 | 31.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Ще дадат ли нова насока на ЕЦБ коментарите на Вайдман?

Инвеститорските погледи през новата седмица отново ще бъдат концентрирани върху Стария континент, където Европейската централна банка (ЕЦБ) ще проведе традиционното си месечно заседание. Решението за бъдещето на монетарната политика на региона ще бъде взето след публикуването три дни по-рано на важните данни за инфлацията през март.

В понеделник Япония ще представи предварителните данни за индустриалното производство. В Австралия пък се очакват данните за кредитирането на частния сектор. Швейцарските власти ще представят своя икономически барометър KOF.

Във Великобритания се очакват данни за нетното кредитиране на физическите лица. Еврозоната ще представи доклада за инфлацията на потребителските цени, която е отговорна за по-голямата част от общата инфлация.

По-късно през деня Канада ще публикува месечния доклад за равнището на брутния вътрешен продукт – най-широкия индикатор на икономическата активност и водещ измерител за икономическия растеж.

Във вторник Япония ще данните за производствената активността, както и доклада за средните доходи от парични средства. В Китай също се очакват данните за производствената активност.

Австралийската централна банка ще оповести решението си за основния лихвен процент и ще публикува своя отчет за икономическите условия и фактори, повлияли върху решението ѝ. Еврозоната ще представи данните за равнището на безработица. В Швейцария пък се очаква представянето на производствения индекс SVME.

Късно във вторник Институтът за управление на доставките на САЩ ще публикува доклада за растежа производството на територията на Щатите.

В сряда Австралия ще представи данните за одобренията за строителство – водещ индикатор за бъдещата дейност в сектора. Испанските власти ще оповестят данните за промяната в броя на безработните, а в САЩ се очаква доклаът на ADP за създадените нови работни позиции в частния сектор.

В четвъртък австралийските власти ще оповестят данните за продажбите на дребно и търговския баланс – разликата между стойността на вноса и износа. В Китай пък се очакват данните за дейността в сектора на услугите.

Евростат ще представи данните за продажбите на дребно – правителствената мярка на потребителските разходи, които представляват по-голямата част от общата икономическа активност.

По-късно през деня Английската централна банка и ЕЦБ ще представят решения си за основните лихви. Обявленията ще бъдат съпътствани от пресконференции на Марк Карни и Марио Драги.

САЩ и Канада ще представят данните за търговските си баланси. В Щатите също така се очаква и традиционния седмичен доклад за първоначалните молби за помощи при безработица.

В петък Германия ще публикува данните за новите фабрични поръчки.

Канада ще оповести доклада за промяната в броя на заетите лица и равнището на безработица. В САЩ пък се очакват данните за новите работни позиции, както и коефициентът на безработица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:57 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още