IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще продължат ли ръстовете на пазарите?

Има перспективи за покачване на цената на златото, коментира Андрей Стойчев, изпълнителен директор на финтех групата RokSure

10:05 | 23.08.20 г. 1
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Няма сценарий, при който пазарите да продължат да се покачват. Това каза Андрей Стойчев, изпълнителен директор на финтех групата RokSure, в предаването “Клуб Investor” по Bloomberg TV Bulgaria.

“Пазарът е чувствителен за всякакви новини около вируса”, коментира Стойчев.

Той посочи, че очаква Доналд Тръмп да изгуби президентските избори в САЩ през ноември, което да даде първоначален импулс на пазарите, който да бъде последван от масови разпродажби. 

По думите на Стойчев мерките на централните банки и правителствата за стимулиране на икономиката в условията на коронакриза увеличават очакванията за ускоряване на инфлацията. 

“Инвеститорите, с оглед на това, че няма къде да харчат парите си, намират убежище в компании, които са фаворити”, посочи експертът. Той отдава поскъпването на акциите на дружествата от технологичния сектор именно на този фактор. 

“Част от високорисковите активи вече играят ролята на убежище за инвеститорите”. 

Стойчев очаква ускоряването на инфлацията да облекчи стимулите на правителствата и централните банки. 

Според него има перспективи за ръст на цената на златото. 

“Имайки се предвид, че капиталовият пазар възстанови загубите от пролетта, а и несигурността, която наближава с изборите в САЩ, се отварят нови хоризонти за златото и за инвестициите в него. Слабият долар също подклажда инвестициите в злато”, добави Стойчев. 

Гледайте целия разговор във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Видеа с всички гости на предаването “Клуб Investor” гледайте тук

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 0
Petar2015
преди 3 години
Финансовите анализатори правят астролозите да изглеждат като пълноправни учени...Някой записва ли тези предсказания, така че да видим след година колко от тях са познали?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още