Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Ще връхлети ли икономическата реалност инвеститорите?

Продължаващото повишение в цените на акциите не се води от сектори, които традиционно се движат в крак с икономиката, посочиха Бисер Варчев и Кристиян Фезелов

Ще връхлети ли икономическата реалност инвеститорите?

Снимка: Getty

На пазара на акции страхът от пропускането на възможност изглежда засенчва тревогите от всичко притеснително в икономиката - пропастта между представянето на фондовите пазари и икономическата реалност става все по-голяма. Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Бисер Варчев, водещ на предаването Insider.

Още по темата

Продължаващото повишение в цените на акциите не се води от сектори, които традиционно се движат в крак с икономиката, и това прави впечатление”, отбеляза той

“Притеснителното в случая е, че секторите, които икономически са свързани с ранните етапи на възстановяването, изостават", коментира Варчев. "Индексът Dow Transports се възстановил с около 29%, а S&P 500 достигна 30%. Въпреки това, възвръщаемостта бледнее в сравнение с предишни случаи, когато транспортните компании са се възстановили с по 60% през 1987 г. и 2009 г.”, коментира Варчев.

Той е на мнение, че финансовите компании, както и тези с малка пазарна капитализация също изостават. „Големите лидери на това рали са технологичните компании”, посочи водещият на Insaider.

Според него от пазарите идват смесени сигнали. Той отбеляза, че за някои инвеститори подкрепата на Федералния резерв е 100-процентова защита от ново пропадане, докато за мечи настроените, V-образното възстановяване е само мираж.

“Опасенията са, че икономическата реалност ще връхлети инвеститорите и те тепърва ще осъзнаят, че много от акциите са надцени на фона на резултатите, които ще имат през следващите няколко месеца на възстановяване”, посочи Варчев.

Кристиян Фезелов, риск анализатор в Капман Асет Мениджмънт, който гостува в предаването Insider, е на мнение, че на фона на случващото се в момента прогнозите за бързо възстановяване след коронакризата остават на заден план.

Фезелов очаква ново “пропадане” на пазара - “ясно е, че пазарите са прегрели, акциите са в червено”, потвърди той динамиката на пазарите и отражението на мерките на Фед.

Предаването е с информационен характер и не представлява препоръка за покупко-продажба на ценни книжа и активи.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Видеа с всички гости на предаването Insider може да гледате тук.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (3)

0
 
2
 
3
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
како винаги, истината е някъде по средата - нито ще има V образно възстановяване, нито пропадането ще е толкова колкото аз лично очаквах - сп500 да пробие 5 годишни минимиуми.
Затова и съм 50%/50% в кеш и в пазара - само че още не на американския - риск/ретърна ми там не се връзва. през тоя президент заобикалям ус пазара
1
 
5
 
2
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
народа го е казал - пари спечелени /в случая напечатани и подарени/ без труд и пот, никой не им бере гайлето, квот стане. и всички радостни, кризата отмина, пей сърце!
да ама не, зад хоризонта нещо бучи. какво ли ще да е?!
2
 
5
 
1
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
При такова фанатично печатане на пари те очакват акциите да падат?!
Икономическите показатели изглежда нямат нищо общо - просто фондовете трябва да инвестират някъде.

Още от Новини
Facebook може да пусне Либра още през януари