Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Силното производство ограничава щетите от коронавируса в Германия през ноември

Показателят на HIS Markit за сектора на услугите се свива до 46,2 пункта спрямо 49,5 пункта за октомври

Силното производство ограничава щетите от коронавируса в Германия през ноември

Снимка: Bloomberg L.P.

Щетите от пандемията от коронавирус върху германската икономика са ограничени от солидния растеж на производството през ноември, съобщава Bloomberg.

Общият индекс на мениджърите по поръчките PMI на IHS Markit, който измерва активността в частния сектор на Германия, отчита лек спад през този месец до 52 пункта, но все пак остава над границата от 50 пункта, която разделя растежа от свиването.

От друга страна показателят за Франция се понижава до 39,9 пункта.

Тъй като новите блокади, въведени от някои страни в Европа, не са толкова строги, колкото тези, наложени през пролетта, германската индустрия продължава да работи на обичайните си темпове. И все пак ударът върху търговията на дребно и сектора на услугите сигнализира за забавяне при цялостната икономика.

Икономистите, анкетирани от Bloomberg, очакват германската икономика, най-голямата в Европа, да стагнира през последното тримесечие на годината. В същото време централната банка на страната, Bundesbank, посочва, че съществува риск от ново свиване.

Очаква се икономиката в еврозоната да се свие с 1,7 на сто на фона на частичните блокади, въведени от някои страни в региона.

Показателят на HIS Markit за сектора на услугите в Германия се свива до 46,2 пункта от 49,5 пункта, отчетени през октомври. Индексът за производството се понижава леко до 57,9 пункта от 58,2 пункта за предходния месец.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Китайската икономика изпрати 2020 в изненадващо добра форма след шока от вируса