IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силното производство ограничава щетите от коронавируса в Германия през ноември

Показателят на HIS Markit за сектора на услугите се свива до 46,2 пункта спрямо 49,5 пункта за октомври

12:52 | 23.11.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Щетите от пандемията от коронавирус върху германската икономика са ограничени от солидния растеж на производството през ноември, съобщава Bloomberg.

Общият индекс на мениджърите по поръчките PMI на IHS Markit, който измерва активността в частния сектор на Германия, отчита лек спад през този месец до 52 пункта, но все пак остава над границата от 50 пункта, която разделя растежа от свиването.

От друга страна показателят за Франция се понижава до 39,9 пункта.

Тъй като новите блокади, въведени от някои страни в Европа, не са толкова строги, колкото тези, наложени през пролетта, германската индустрия продължава да работи на обичайните си темпове. И все пак ударът върху търговията на дребно и сектора на услугите сигнализира за забавяне при цялостната икономика.

ГЕРМАНИЯ ГЕРМАНИЯ

Икономистите, анкетирани от Bloomberg, очакват германската икономика, най-голямата в Европа, да стагнира през последното тримесечие на годината. В същото време централната банка на страната, Bundesbank, посочва, че съществува риск от ново свиване.

Очаква се икономиката в еврозоната да се свие с 1,7 на сто на фона на частичните блокади, въведени от някои страни в региона.

Показателят на HIS Markit за сектора на услугите в Германия се свива до 46,2 пункта от 49,5 пункта, отчетени през октомври. Индексът за производството се понижава леко до 57,9 пункта от 58,2 пункта за предходния месец.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:38 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още