IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Слух за възстановяване на плащанията от Mt Gox изстреля биткойна със 180%

Спекулациите повишиха цената на криптовалутата и на другите две най-големи борси в света – BitStamp и BTC-e

17:42 | 23.02.14 г. 4
Слух за възстановяване на плащанията от Mt Gox изстреля биткойна със 180%

Цената на биткойна на платформата Mt Gox се покачи рязко с над 180% на фона на спекулациите, че базираният в Токио портал ще възобнови скоро плащанията на към клиенти.

BTC/USD нарасна до сесиен връх от 348,98 долара, ограничавайки впоследствие ръста си до 311 долара, или покачване от 181,45%.

Инвеститорското доверие се завърна след съобщение на в технологичния портал Reddit, че Mt Gox е в процес на скорошно възобновяване на тегленията за потребители.

Цената на криптовалутата на една от най-големите платформи в света потъна до 91,50 долара на 21 февруари, след като пазарните участници бяха разочаровани от липсата на конкретни детайли относно постигнатия напредък по възобновяване на изтеглянията от борсата.

Mt Gox бе принудена да спре всички изходящи транзакции на 7 февруари поради технически проблем, който рязко влоши доверието на пазара във виртуалната валута, припомня Investing.

Рязкото възстановяване на цената на дигиталното парично средство стимулира пазарната оценка и на другите две най-големи борси – BitStamp и BTC-e. И при двете платформи стойността на актива расте с по над 10%, достигайки равнища от съответно 627,95 долара и 610 долара.

Според изготвяната от CoinDesk средно претеглена кошница Bitcoin Price Index цената на криптовалутата се покачва с 2,3% до равнище от 618,60 долара.

Алтернативното парично средство продължава да не е контролирано и дори признато от нито едно правителство или централна банка по света. Валутата се използва основно от технологично ориентирани потребители, които закупуват стоки и услуги онлайн.

Историческият връх на цената на биткойна бе достигнат на 29 ноември миналата година, когато пазарната стойност достигна 1 241,10 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 1
popo323
преди 10 години
Всичко това добре , ама се чудя на акъла на търговците продаващи реалната си стока срещу тези биткойнти . Как може да продадеш нещо за 10 000 реални долара , след като не знаеш дали в следващите секунди цената няма да му се срине на 100 долара преизчислени в биткойинти . Трябва да имаш голям хъс , непукизъм и абсолютно да не ти дреме за загубите . Тези хора са бетер комарджиите по казината .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 3
bgMan
преди 10 години
Голямо влакче на ужасите с това постоянно нагоре-надолу в трицифрени %-ни измерения.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 22 rate down comment 5
Батя
преди 10 години
Защо въобще наричате това недоразумение валута!?Може ли една валута на един пазар да струва 100-300 долара, а на друг 600-700!?!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още