IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

S&P понижи кредитния рейтинг на Япония от AA- на A+

Агенцията поставя под съмнение приноса на Абеномиката за съживяването на растежа

16:53 | 16.09.15 г.
Автор - снимка
Създател
S&P понижи кредитния рейтинг на Япония от AA- на A+

Рейтинговата агенция Standard & Poor's (S&P) понижи кредитния рейтинг на Япония от AA- на A+, но ревизира перспективите пред третата по големина икономика в света от негативни на стабилни, предава CNBC.

Икономическата подкрепа за кредитоспособността на Япония продължава да отслабва през последните 3-4 години, посочват от международната компания в становище, придружаващо решението.

Стратегията на японското правителство до съживи икономическия растеж и да сложи край на дефлацията изглежда няма да промени тенденцията в следващите 2-3 години.

През второто тримесечие икономиката на Япония записа спад от 1,2%, по-малък спрямо първоначалната оценка за свиване от 1,6%.

Данните от страната ще продължават да държат властите под напрежение в опитите им да вдъхнат живец на крехката икономика.

Във вторник Японската централна банка (ЯЦБ) остави без промяна курса на паричната си политика, но анализатори не изключват промени по време на заседанието на банкерите, насрочено за 30 октомври.

В своя месечен доклад за икономическото състояние, публикуван в сряда, ЯЦБ намали прогнозата си за индустриалното производство, посочва MarketWatch.

В септемврийския доклад се посочва, че през третото тримесечие производството ще остане без промяна. Преди месец финансовата институция очакваше ускоряване в периода юли-септември.

ЯЦБ не публикува конкретни цифри, каквато е обичайната практика. Припомняме и че през второто тримесечие индустриалното производство се сви с 1,4%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:27 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още