IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спад на потребителското доверие в САЩ през септември

Потребителите са разтревожени за състоянието на доходите си и намирането на работа

17:51 | 24.09.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Спад на потребителското доверие в САЩ през септември

Потребителското доверие в САЩ през септември е по-ниско от очакваното, отчитайки неизвестните около продължителността на програмата за изкупуване на облигации на Федералния резерв (Фед). Това показва изследване за частния сектор на The Conference Board, цитирано от Investing.com.

Индексът на потребителското доверие през септември се е понижил до 79,7 пункта от ревизираните в посока повишение 81,8 пункта при първоначално обявени 81,5 през август. Анализаторите очакваха през този месец индексът да се свие до 79,9 пункта.

Индексът на очакванията се е понижил до 84,1 пункта от 89 пункта през август, докато индексът за настоящата ситуация се увеличава до 73,2 пункта от 70,9 през предходния месец.

„Потребителите са разтревожени за състоянието на доходите си и намирането на работа. Очакванията за условията за правене на бизнес са се изменили съвсем малко“, коментира данните директорът на Центъра за изследване на потребителите в The Conference Board Лин Франко.

В началото на търговската сесия на Wall Street пазарните участници очакваха данните за доверието на потребителите. След публикуването им към 17:50 часа българско време индексът Dow Jones Industrial Average спада с 0,15%, S&P 500 се отдръпва с 0,2 на сто, докато Nasdaq Composite се свива с 0,1%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още