Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Строителната активност във Великобритания спадна до 6-месечно дъно

Доверието на бизнеса пък е най-слабо от февруари 2013 г. на фона на политическата несигурност и опасенията на инвеститорите относно Brexit

Строителната активност във Великобритания спадна до 6-месечно дъно

Снимка: Архив Ройтерс

Строителната активност във Великобритания се е забавила през септември, съобщава tradingeconomics.com, цитирайки данни от проучването на агенция IHS Markit.

Още по темата
Индексът на мениджърите по поръчките (PMI) в сектора на строителството се е понижил от 52,9 пункта през август до 52,1 пункта през септември, което е под консенсусната прогноза на пазара за 52,5 пункта. Четенето на данните показва най-слабото разширяване на строителния сектор от шест месеца насам. 

Инженерното строителство е най-слабо развиващият се подсектор, като отслабването на активността при него е с малко по-бърз темп през септември. В същото време строителството на жилища и на обекти с търговско предназначение продължава със солиден темп, въпреки че растежът също е по-слаб в сравнение с август.

От друга страна, обемите на новия бизнес се повишават най-много от декември 2016 г. насам, като фирмите обясняват тенденцията с устойчивото покачване на търсенето и повечето покани за участия в търгове.

Създаването на работни места в сектора на строителството се представя най-добре от декември 2015 г. Доверието на бизнеса обаче е най-слабо от февруари 2013 г. на фона на политическата несигурност и опасенията на инвеститорите относно Brexit.

PMI индес за строителния сектор във Великобритания

Междувременно в понеделник стана ясно, че производствената активност във Великобритания неочаквано се е разширила през септември, като индексът на мениджърите по поръчките расте до 53,8 пункта спрямо отчетените 53 пункта месец по-рано. Консенсусната прогноза на пазара пък беше за понижение до 52,5 пункта.

Подобряването на показателя в Обединеното кралство се дължи на разширяването както на производството, така и на новите поръчки. Бизнес доверието също расте през септември заедно с по-големия брой създадени нови работни места.

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Кьоре е скептичен за свиването на „наказателните лихви“ за банките