IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Строителният бум в Германия продължава с почти рекорден темп

Нови строителни поръчки на стойност 6,6 млрд. евро са били обявени през февруари, което е най-високото ниво за този месец

17:46 | 25.04.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Германският строителен сектор продължава да върви напред с пълна пара, макар че темпът може скоро да бъде забавен заради затруднения при получаването на разрешителни за проектите, предаде ДПА, позовавайки се на нови данни.

Нови строителни поръчки на стойност 6,6 млрд. евро са били обявени през февруари, което е най-високото ниво за този месец, макар и с 2 процента под стойността на поръчките от януари, съобщава германската статистическа агенция Destatis, цитирана от БТА.

Поръчките за периода декември-февруари, които се приемат за по-устойчив показател, са нараснали с 8,4 процента спрямо септември-ноември. Германската строителна асоциация посочи, че растежът тази година до голяма степен се дължи на повечето проекти за обществено строителство.

Има сигнали обаче, че темпът на новото строителство може да се забави, тъй като властите бавят разрешителните за нови проекти. През първите два месеца на годината са издадени разрешителни за 49 350 сгради, което е понижение с 0,1 процент спрямо същия период година по-рано.

Разрешителните за еднофамилни домове продължават да се увеличават, но намаляват разрешителните за по-големи сгради с апартаменти, особено в градски зони с недостиг на пространство, но с високо търсене.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:25 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още