IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Световната биткойн асоциация подаде молба за защита от фалит в САЩ

Организацията с нестопанска цел е обявила пасиви на стойност 300 хил. долара

12:10 | 17.03.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Световната биткойн асоциация подаде молба за защита от фалит в САЩ

Световната биткойн асоциация – организацията с нестопанска цел, която възнамерява да обедини всички биткойн компании и организации по целия свят, е подала молба за защита от фалит в Манхатън, съобщава Bloomberg. Организацията е обявила пасиви на стойност приблизително 300 000 долара.

Въпреки че молбата за защита от фалит е подадена САЩ, в уеб сайта на организацията като основен адрес е посочен швейцарският град Цюрих, а не Ню Йорк. За момента Световната биткойн асоциация не е излезнала с официално изявление по въпроса.

Световната биткойн асоциация е създадена и ръководена от Дориан Крид, а нейн вицепрезидент е Кристиан Мадер. Впоследствие Крид започна и други проекти, като например Wikirating, който осигурява безплатни кредитни рейтинги. Мадер пък е популярен блогър от Швейцария и работи за Вitcoinnews.ch.

В последните месеци медийният фокус до голяма степен се измести встрани от най-популярната криптовалута. Сред основните причини е стабилизирането на цените, които в последните три месеца кръжат около 300 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
bgMan
преди 9 години
Видяха й сметката на системата, значи.В момента IBM трескаво се опитва да въведе нова система за виртуална валута стъпвайки на опита на биткойна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още