IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Създателят на етера: Криптовалутите може да стигнат нулата във всеки един момент

Според Виталик Бутерин традиционните активи все още са най-сигурният вариант за съхраняване на спестявания

13:55 | 19.02.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Криптовалутите все още са нововъзникващ клас активи и могат да загубят рязко от стойността си. Това заяви създателят на едно от най-популярните електронни средства за разплащане – етерът, Виталик Бутерин, цитиран от CNBC.

„Напомняне: криптовалутите все още са нов и изключително волатилен клас активи и могат да стигнат почти до нула по всяко време“, написа той в Twitter, допълвайки, че инвеститорите не трябва да влагат в тях пари, които не могат да си позволят да загубят.

По думите му, ако „се чудите къде да съхранявате своите спестявания, традиционните активи все още са най-сигурният ви избор“. 

Криптовалутите се възстановиха леко от разпродажбата си през последните седмици, при която само в рамките на един ден те загубиха най-малко 100 млрд. долара от пазарната си стойност. Миналата седмица биткойнът отново стигна 10 000 долара, след като дни по-рано беше достигнал до 5947,40 долара.

През декември създателят на етера сравни масовото инвестиране в пазара на криптовалути с рекордната сума, платена за най-скъпата картина в света - „Спасителят на света“ на Леонардо да Винчи. Тогава той посочи, че според него това е „отражение на света като цяло“.

В социалната мрежа Бутерин коментира през уикенда и увеличаващия се брой на измами с криптовалути онлайн. Той е един от мнозината популярни личности, чието име е използвано при подобни схеми, в които потребители от името на известни хора искат криптовалута, обещавайки на потърпевшите в замяна да получат по-големи суми.

Сред другите познати имена, използвани от измамници, са тези на изпълнителния директор на Tesla Илон Мъск и на председателя на американската Комисия за търговия със стокови фючърси Дж. Кристофър Джанкарло.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:54 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още