IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тиут на Мъск срути доуджкойна

В последващ свой коментар мениджърът твърди, че цената първо ще се срути, преди да достигне нов връх

12:40 | 15.02.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

С нов свой коментар в социалната мрежа Twitter Илон Мъск отново предизвика движение в курса на доуджкойна, но този път в негативна посока.

„Ако големите притежатели на доуджкойна продават по-голямата част от своите монети, аз напълно ще ги подкрепя. Прекалената концентрация е единственият истински проблем в моите очи“, написа, цитиран от Ройтерс, ръководителят на производителя на електрически автомобили Tesla в услугата за кратки съобщения в неделя.

На въпрос от потребител на Twitter дали това ще увеличи или отслаби стойността на криптовалутата, Мъск отговори, че първоначално цената ще падне, преди да достигне дългосрочен връх. Доуджкойнът се срина с около 13% за последните 24 часа.

Добре известен привърженик на криптовалутите, Мъск редовно говори за неотдавнашната лудост на дребните инвеститори, карайки цените на доуджкойна и на акциите на американската верига за видеоигри GameStop да се повишат. Съобщението, че Tesla инвестира 1,5 млрд. долара в най-старата и най-важна цифрова валута, биткойн, и скоро ще я приеме като платежно средство, също предизвика рали.

Доуджкойнът бе отделен от криптовалутата лайткойн и първоначално бе замислен като пародия на биткойна. За разлика от него броят на дигиталните монети, които могат да бъдат генерирани чрез „добив“, не е ограничен.

Потребителите предоставят изчислителен капацитет за криптиране на трансакции и се възнаграждават в съответната криптовалута. Тъй като криптирането на доуджкойна е по-лесно, трансакциите могат да бъдат обработени по-бързо, отколкото с биткойн или лайткойн.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още