IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговците на дребно в Германия отчитат изненадващо слаб старт на годината

Продажбите на дребно през януари са намалели с 0,8% спрямо декември 2016 г., който обаче е бил по-добър в сравнение с предварителните оценки

10:29 | 03.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Търговците на дребно в Германия отчитат изненадващо слаб старт на годината, показват данни, оповестени днес от германската статистическа служба Destatis.

Продажбите на дребно като цяло през януари са намалели с 0,8% спрямо декември 2016 г., като се вземат предвид сезонните колебания и календарни ефекти, сочи статистиката, цитирана от онлайн изданието MarketWatch.

Икономистите, анкетирани от The Wall Street Journal, прогнозираха 0,2% увеличение на продажбите на дребно в Германия в началото на годината.

Търговците в най-голямата икономиката в Европа обаче са се справили доста по-добре през декември в сравнение с първоначалните оценки. Общият оборот е непроменен спрямо ноември, докато първоначалната оценка сочеше, че е намалял с почти 1%.

Destatis често ревизира своите данни за продажбите поради късното отчитане от страна на някои големи предприятия, отбелязва изданието.

Общият оборот на търговците, коригиран с инфлацията, се увеличава с 2,3% през януари спрямо януари 2016 г.

Продажбите по интернет остават силни, като отбелязват ръст на годишна база от 10,2%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още