Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Търговията на дребно в Австралия отчита рекорден ръст през май

Продажбите на облекло, обувки и аксесоари в страната записват ръст от почти 130%

Търговията на дребно в Австралия отчита рекорден ръст през май

Снимка: Ian Waldie/Bloomberg

Австралийските продажби на дребно са отбелязали рекорден скок през май, показаха официални данни, публикувани в петък. Широкомащабното облекчаване на блокадите срещу коронавируса позволи на всички сектори да се отворят отново, което даде възможност за възстановяване от историческото понижение през април.

Продажбите на дребно са нараснали с 16,9% през май в сравнение с април, когато спаднаха 17,7%. Продажбите също така са се увеличили с над 5% на годишна база, информира Ройтерс, позовавайки се на данни от Австралийското статистическо бюро (АСБ). Това е най-големият ръст на показателя за 38-годишната история на воденето на статистика за търговията на дребно.

Още по темата

Също през май се наблюдаваше огромен ръст от 129,2% в продажбите на облекло, обувки и  аксесоари. Кафенетата и ресторантите отчитат повишение в потреблението с 30,3%.

Според Commonwealth Bank of Australia  (CBA), разходите за кредитни карти през седмицата до 26-и юни са нараснали с 4,5% на годишна база след 7,1% покачване за седмицата, приключила на 19-и юни.

Отделни данни от Федералната камара на автомобилната индустрия показаха най-бавния спад в продажбите на нови автомобили от началото на кризата COVID-19. Продажбите на нови превозни средства са спаднали с 6,4% в сравнение с юни 2019 г., след двуцифрени спадове през годината през март, април и май.

По статията работиха: Радостина Ивчева, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Ръстът на работните места в САЩ разочарова през април