IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговският дефицит на САЩ се сви неочаквано

Данните се появяват в момент, когато Вашингтон и Пекин изглежда се намират все по-близо до сключване на частична търговска сделка

21:00 | 26.11.19 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив на Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив на Ройтерс

Търговският дефицит в САЩ се е свил до най-ниското си ниво за повече от година, тъй като вносът е спаднал, което сигнализира за влиянието на митата, наложени от администрацията на президента Доналд Тръмп върху доставките, информира Bloomberg.

Данни на Националната статистическа служба на САЩ показват, че нивото на показателя се е понижило до 66,5 млрд. долара през октомври от 70,5 млрд. долара от предишния месец.

В сравнение с това анализаторите прогнозираха увеличаване на дефицита до 71 млрд. долара. Износът на стоки е намалял до 135,3 млрд. долара, което е понижение от 0,9 млрд. долара спрямо септември. Вносът, от своя страна, е спаднал до двегодишно дъно от 201,8 млрд. долара.

Данните за търговския дефицит в САЩ излизат в момента, когато Вашингтон и Пекин изглежда се намират все по-близо до сключване на частична сделка за предотвратяване на по-нататъшното повишаване на митата, които двете държави си наложиха взаимно.

Данните от вторник обхващат само търговията със стоки, която представляват около три четвърти от общата търговия на САЩ. Търговското министерство ще публикува пълни данни за международна търговия на Щатите на 5 декември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
Grosss
преди 4 години
От години си е все толкова 50-60 млд долара на месец,свиване можем дакажем ако стане 20 млд.В последните месеци беше достигнал и над 200 млд което на годишна база ще го изстреля над 1 трилион.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 1
Valentin13
преди 4 години
ех, не успя Обамката да фалира Щатите и сега скърцат със зъби социалягите...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 3
Mit1
преди 4 години
И какво като се е свил, това е огромен минус. Слес огромни мита, да имаш пак такъв гигантски минус, това си е супер зле отсякъде погледнато.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още