IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговският дефицит на Великобритания се свива повече от прогнозите

Наблюдава се голямо подобрение в търговския баланс при стоките със страни извън ЕС

12:58 | 10.11.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Търговският дефицит на Великобритания се свива през септември много повече от очакванията, съобщава Ройтерс, позовавайки се на данни на Националната статистическа служба. Докладът включва информация за търговията със стоки, не с услуги.

Дефицитът се свива от 12,35 млрд. паунда през август до 11,253 млрд. паунда през септември. Икономистите, анкетирани от Ройтерс, очакваха стойност от около 12,8 млрд. паунда. 

Наблюдава се голямо подобрение в търговския баланс при стоките със страни извън Европейския съюз. Той се свива до 2,982 млрд. паунда, което е най-ниската стойност от май насам.

Добрите данни за септември обаче няма да са достатъчни, за да предотвратят влошаването през третото тримесечие като цяло. Именно търговията е значителна тежест върху икономическия ръст през периода юли-септември.

Засега нямаше кой знае какви сигнали за голям стимул за британския износ от страна на рязкото обезценяване на валутата през последната година.

Повече за макроикономическите показатели и за форекс пазара може да научите на шестото издание на Investor Finance Forum - най-големия форум за инвестиции и финанси в региона, организиран от Investor.bg. Събитието ще постави фокус върху макротрендовете в инвестициите, тенденциите при договорните фондове, криптовалутите и валутната търговия. Вижте повече за лекторите и програмата на financeforum.investor.bg

Заповядайте на 1 декември 2017 г. в Интер Експо Център София и станете част от най-голямото общество на индивидуални и институционални инвеститори в България.

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още