IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

UBS: Намалете очакванията си за инвестициите през 2020 г.

Инвеститорите вероятно ще се сблъскат с приглушена възвращаемост, съчетана с около 11 трилиона долара отрицателна доходност в глобален мащаб през 2020 г.

12:53 | 15.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;gettyimages</em></p>

Снимка: gettyimages

За главния инвестиционен директор на UBS Global Wealth Management ключът към успешното инвестиране през тази година е същият като „мантрата за щастлив брачен живот“: намалете очакванията си, предава Bloomberg.

Марк Хефеле смята, че инвеститорите трябва да очакват среда с ниска възвращаемост, в която ще трябва да работят за долара си по-усилено, потенциално преминавайки към инвестиции в акции. „Търсенето на доходност принуди големите институционални инвеститори да балансират портфейлите си с акции и частни инвестиции и това е една от причините пазарите да са толкова силни през януари“, добави той.

Хефеле се присъедини към колегите си от Wall Street, изразяващи опасения относно възвращаемостта през тази година, след като индексът MSCI All-Country World Index нарасна с 24% през 2019 г. eu eu

Инвеститорите вероятно ще се сблъскат с приглушена възвращаемост, съчетана с около 11 трилиона долара отрицателна доходност в глобален мащаб през 2020 г., прогнозират от UBS Global Wealth Management. Прогнозата на UBS включва ръст на печалбата от 10% за акциите от азиатско-тихоокеанския регион, едва 5% ръст на печалбата в САЩ и 3-процентно свиване на възвращаемостта от еврозоната.

Хефеле препоръчва инвестиране в акции със сигурен дивидент и компании с по-голяма рентабилност, по-нисък финансов ливъридж и по-ниска волатилност на печалбата от средата за индекса. „Дивидентната стратегия може да осигури този допълнителен доход и да ви помогне да защитите портфейла си, дори ако сте принудени да се насочите към акции“, каза директорът на UBS Global Wealth Management.

Финансовият мениджър, който управлява активи на стойност повече от 2,5 трилиона долара, препоръчва също да се инвестира в 5G технология и генна терапия, наричайки ги темите на новото десетилетие.

„Предстоят големи инвестиции в 5G особено в Азия“, каза Хефеле и добави:„Ще имате нива на възвръщаемост в този сектор, които са по-големи от глобалния растеж на БВП".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още