IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

UBS: Ще оправим проблема си с френските данъци

Що се отнася до плановете на банката в САЩ, швейцарският кредитор се стреми да изгради своя пазарен дял със строго фокусиране върху управлението на богатството

11:52 | 22.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: gettyimages</em></p>

Снимка: gettyimages

Управителят на UBS Group AG Аксел Вебер заяви, че приоритетите му през тази година ще включват разрешаване на проблема с укриване на данъци във Франция и разширяване на ключовия отдел за управление на благосъстоянието в САЩ, предава Bloomberg.

На швейцарския кредитор бе наложена глоба в размер на 5 милиарда долара, след като съд в Париж го призна за виновен в това, че е помогнал на заможни френски клиенти да оставят недекларирани средствата си швейцарски сметки. Това съдебно решение понижи цените на акциите на банката.

„Силно фокусирани сме върху френския процес“, каза Вебер в сряда на Световния икономически форум в Давос, Швейцария. „Това е най-доброто нещо, което можем да направим за акционерите си през първата половина на тази година“, добави той.

Банката намали прогнозите си във вторник както за печалбата и ефективността на разходите, така и за растежа на дивидента. Макар че институцията се възползва от възстановяването на търговията, отдръпването и от инвестиционното банкиране и пренасочването й към управление на богатството я остави изложена на въздействието на отрицателните лихви и непостоянството на клиентите през последното тримесечие.

Що се отнася до плановете на банката в САЩ, швейцарският кредитор се стреми да изгради своя пазарен дял със строго фокусиране върху управлението на богатството и цел да влезе в челната четворка мениджъри на активи в страната. Все пак Вебер призна, че UBS не може да се конкурира с американските гиганти в банкирането на едро.

„Искаме да подобрим позицията си и да преодолеем разликата с американските банки“, каза Вебер.

Относно разходите управителят заяви, че иска да подобри ефективността на отдела за управление на богатството, но каза, че намаляването на разходите ще бъде трудно поради компенсациите, които институцията дължи на ключови свои клиенти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:17 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още