IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Украйна блокира биткойн сметките на сепаратистите в Луганск и Донецк

Властите в Киев ще насочат усилия и върху картите и банковите сметки

12:21 | 23.03.15 г. 11
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Украйна блокира биткойн сметките на сепаратистите в Луганск и Донецк

Украинското правителство планира да блокира биткойн сметките, използвани от сепаратистите, действащи в източните райони на страната, съобщава CoinDesk, позовавайки се на информация на украинското електронно издание iPress.

По думите на Валентин Наливайченко, председател на службата за сигурност на Украйна, властите ще насочат усилия и върху картите и банковите сметки.

"Финансирането на тероризма на територията на Украйна се извършва не само чрез средствата, идващи от Русия, но и посредством опитите да се печелят пари чрез електронни системи... Ние ще работим, за да блокираме карти и биткойн сметки, които се използват от сепаратисти", отбеляза той.

Наливайченко не даде повече подробности как службата за сигурност планира да блокира сметките.

В същото време потребителите на Reddit подхраниха спекулациите, че украинската платформа за обмен BTCTrade.com.ua вече не е недостъпна за част от потребителите в страната. Потвърждението дойде от Twitter: "Приватбанк заподозря нещо, поднасяме нашите извинения, временно плащанията в гривни са преустановени".

 

 

"Приватбанк" е най-голямата търговска банка в Украйна.

Службата за сигурност на Украйна е агенция със специално предназначение в областта на правоприлагането. Тя служи като основен орган на страната в областта на контраразузнаването и борбата срещу тероризма.

Въпреки твърденията, че биткойнът е използван за финансиране на терористична дейност единствено в Източна Украйна, дигиталната валута също така играеше важна роля и в протестите в Киев. След отстраняването на президента Виктор Янукович от поста и последвалото изригване на бурни демонстрации в цялата страна, хората се объркана към алтернативни разплащателни средства на фона на пропадането на местната валута.

Изпращането на пари в Украйна обаче не беше лесна задача. PayPal позволяваше само изходящи трансфери от страната, международните банкови преводи отнемаха по дни, за да се осъществят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:29 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

11
rate up comment 4 rate down comment 1
Tobywolf
преди 9 години
И как ще ги блокират, а?!? На тия смешници в Украина не им стигат тъпотиите по всички направления, ами сега се прехвърлиха и при криптовалутите...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 3 rate down comment 1
michaelis
преди 9 години
не го знам това нещо, колко е "независимо" но Мадурата щеше да си продава бензиня в такива глупости и не да му базикат цената онея от WallStreeta. И не само той и онея от Иран и терористите от Москва и т.н. Но първо, че на тва няма такива обеми да покрие такъв мащаб от търговия, второ Китайците и Руснаците нещо са знаели и затова са го баннали, както и в други "терористични държави" И не напоследно място олигарсите щяха да си държат хардове под възглавницата с койни, мойни, а не да се притесняват сега като са блокирани банковите сметки, кво да праат. И на мене дет викаш ти ми се види не съвсем какт тряя в тва нещо койна, нещо на пирамидална структура намирисва дет викаш ....... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 5 rate down comment 2
Internet
преди 9 години
Първо планират, второ не ми е ясно как ще стане товаСтига смешки, бе- Украинското правителство планира да блокира биткойн сметките, използвани от сепаратистите, действащи в източните райони на страната, съобщава CoinDesk, позовавайки се на информация на украинското електронно издание iPress.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 2 rate down comment 1
khao
преди 9 години
независима е и точно това е един от проблемите, а санкционираните държави не минават на нея защото просто е една тотална глупост за наивници и спекуланти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 5 rate down comment 7
khao
преди 9 години
Тъй, че биткойн си остава едно от решенията за украинската финансова криза. ... и твоето невежество също е забавно. Биткоина си е чиста пирамида за балъци които са били зле по математика в 5 клас.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 5
michaelis
преди 9 години
и първото нещо, което тряя ти дое на акъл, ама то не ви идва на вас койнаджиите, че ако тая тъпотия беше наистина "независима", всички санкционирани държави щяха да минат през него и нямаше да се занимават с други глупости, но толкова ви е пипето на вас с моето невежество и вашето вежество :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 4
michaelis
преди 9 години
може бе може аз по много работи лая месеца и те на края за капак излизат верни да му се невиди :))https://***.kraken.com/help/faqяяя скивай тука на тея въпроси кво що искат тея ей така от обща култура и не ми се рови да търся и в тея Wallets, ако ги държи някой, че и там може да ти напакостят стига да искат. Ти не знам кви познания имаш в тея компютри, но в тоя свят всичко е traceable.https://blockchain.info/address/И тоя койн не е "измислен случайно" от някви си програмисти хванати от улицата, това нещо е направено от много народ и с много пари като проект. Питам аз вас от тука някой да е виждал нещо от тоя биткойн код https://bitcoin.org/de/entwicklungи нещо да е разбрал от него ?!? :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 4
abdul
преди 9 години
:-), забавно невежество проявяваш :-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 5
michaelis
преди 9 години
дообре дръж си ги ти тея тъпотии. Не ми се обяснява пак да се повтарям за Nти път, че ако нещо е дигитално и се наговорят ше те затворят, блокират и т.н.. Са някви си *** в Украйна имат силата да направят това, ама гадовете в Сашш могат да разпердушинят всичките там Bitmap, Cox mox еди кви си борси и дилърите банки посредници също да бъдат запорирани ти кво си мислиш, че зад тея смешни борси, кой извършва банковите транзакции ей тъй от самосебе си ли ??. Така, че не ми се обяснявай кое "могло" и кое "не могло" с тая глупост биткойна, а съвсем друго на ръка беше, че сумай ти еди_кви_койни та откраднати, та борсата фалирала и койните "изчезнали", аре нема нужда от тея глупости.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 6
abdul
преди 9 години
От "планира да блокира", до "блокирането" знаеш ли колко е? :-) Могат да блокират сметки в локалните борси и сайтове за обмяна, но не могат да спрат кешовия пазар, нито чуждите борси. Тъй, че биткойн си остава едно от решенията за украинската финансова криза.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още