IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Великобритания опростява правилата за участие на финансовите пазари

Британската Служба за контрол на финансовото поведение предоставя на компаниите в страната по-лесен достъп до финасиране за възстановяването им след COVID-19

21:00 | 08.04.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Bloomberg</p>

Снимка: Bloomberg

Британската Служба за контрол на финансовото поведение (Financial Conduct Authority - FCA) ще облекчи временно изискванията за компаниите за достъп до капиталовите пазари. Целта на този ход е повече компании да могат да съберат финансиране в подкрепа на предстоящото си възстановяване, информира Ройтерс.

Забраната за събиране на повече от двама души на обществени места застрашава „способността на емитента да завърши бързо важни трансакции за набиране на средства“, казаха от Службата.

Компаниите, чиито активи са листнати в сегмента „premium“  на Лондонската фондова борса могат да поискат от FCA разрешение да не провеждат общо събрание за съгласие за набиране на капитал. За да получат това разрешение, компаниите ще се нуждаят от писмено поети ангажименти от акционерите, че те ще подкрепят трансакциите в случай на провеждане на събрание.

От FCA заявиха, че компаниите могат също така да използват новия опростен проспект, който беше представен през миналата година, за да ускорят процеса по емисията, тъй като инвеститорите вече са запознати с компанията.

„Насърчаваме компаниите, листнати на борсата, които емитират нови ценни книжа, да рекапитализират компанията в отговор на кризата и да използват този опростен режим на оповестяване, където е възможно“, казаха от FCA в изявление.

FCA също предложи на компаниите начини за заобикаляне на изискването проспектите им да съдържат поемането на ангажимента, че предприятието притежава достатъчно оборотни средства, за да поддържа дейността си за следващите 12 месеца.

„Нашата цел е да помогнем на компаниите да набират средства бързо и ефективно, като същевременно гарантираме, че те зачитат нуждите на инвеститорите, както настоящите, така и бъдещите“, казва Кристофър Вулард, временно изпълняващ длъжността изпълнителен директор на FCA. От Службата за контрол на финансовото поведение заявиха също, че новите правила ще останат в сила до изричната им отмяна.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още