IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Връща ли се апетитът за риск на капиталовите пазари?

Солидните ръстове в цените на петрола форекс анализаторът Мартин Митренцев свързва с искането на Саудитска Арабия за удължаване на съкращенията за производство

22:48 | 03.06.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Апетитът за риск се задържа, дори расте на капиталовите пазари въпреки събитията в САЩ. Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria, в предаването “В развитие”, форекс анализаторът Мартин Митренцев.

Той отбеляза, че ако ситуацията в САЩ ескалира, това несъмнено ще се отрази на индексите.
“Ситуацията в Хонконг също все още не е овладяна”, добави Митренцев.

По думите на анализатора предстоящото заседание на Европейската централна банка и очакванията за увеличаване на покупките ѝ на облигации са водещите фактори за оптимизма на европейските борси.

Митренцев коментира и движенията в цената на златото, която леко се понижава днес.
“Това е нормално, както виждаме апетитът за риск се покачва“, посочи той преценява, че като цяло пазарът е добре балансиран.

Солидните ръстове в цените на петрола - лекият суров петрол WTI премина цена от 38 долара за барел, а цената на Брент се задържа на над 40 долара - Митренцев отдаде на очакванията искането на Саудитска Арабия за удължаване на съкращенията на производството с три месеца да бъдат приети от Организацията на страните износителки на петрол и нейните партньори.

“На следващото заседание на ОПЕК+ ще има акцент и върху спазването на съкращенията”, отбеляза Митренцев.

Според него обаче подобно решение няма да доведе до сериозно поскъпване на петрола, тъй като то е почти на 100% включено в оценката на пазарите.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Видеа с всички гости на предаването “В развитие” гледайте тук.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още