IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За пръв път от 2014 г. трудовите разходи в САЩ спадат две поредни тримесечия

Динамиката в данните може да даде нова сила на дискусиите за траекторията на инфлацията по време на заседанието на Федералния резерв на САЩ следващата седмица

17:37 | 06.12.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Разходите за труд в САЩ се оказват доста по-ниски, отколкото се смяташе по-рано, и през второто, и през третото тримесечие, съобщава Ройтерс. Според агенцията данните подсказват, че инфлацията ще остане слаба известно време.

Министерството на труда съобщи, че разходите за труд се понижават с 0,2% на тримесечна база през периода юли-септември, а не растат с 0,5%, както показа първото четене.

Данните и за второто тримесечие на 2017 г. са ревизирани надолу, като първоначално обявеният ръст се оказва спад в размер на 1,2%. 

За пръв път от 2014 г. се наблюдават две последователни тримесечия на спад на разходите за труд в САЩ.

Динамиката в данните може да даде нова сила на дискусиите за бъдещата траектория на инфлацията по време на заседанието на Федералния резерв на САЩ следващата седмица. Ръстът на потребителските цени в САЩ вече дълго време е под целевото ниво от 2%, въпреки че трудовият пазар е близо до пълна заетост.

В сравнение с третото тримесечие на 2016 г. разходите за труд се понижават с 0,7 на сто.

Отделен доклад на компанията ADP показа в сряда, че заетостта в частния сектор в САЩ расте с 190 хил. позиции през ноември. В петък се очаква официалният доклад на Министерството на труда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още