IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заетостта в частния сектор в САЩ расте с най-бързия темп от март

Заетостта в строителството се повишава с 62 хил. нови работни места, което е най-голямото повишение от февруари 2006 г.

15:17 | 01.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Ръстът на заетостта в частния сектор в САЩ се ускорява през октомври, показва редовният месечен доклад на ADP. Компаниите извън сектора на земеделието добавят 235 хил. позиции през октомври спрямо 110 хил. предходния месец, съобщава Investing.com. Ръстът през октомври е най-силният от март насам.

Очакванията бяха частният сектор да добави около 200 хил. позиции през октомври.

Новите позиции при компаниите производителките на стоки са 85 хил., а при тези в сектора на услугите – 150 хил. 

Заетостта в строителството расте с 62 хил. нови работни места, което е най-голямото повишение от февруари 2006 г. Това по всяка вероятност се дължи на по-високото търсене на работна ръка за възстановяването на сгради след ураганите в Тексас и Флорида.

Докладът за пазара на труда на ADP е в унисон с други данни, които показват, че икономиката се възстановява след тропическите бури, коментира Bloomberg.

В петък се очакват официалните данни на Министерството на труда. Тогава ще има и информация за дела на безработицата, както и за ръста на заплатите. Прогнозите са за ръст на заетостта с 312 хил. позиции, след като през септември имаше спад от 33 хил. работни места заради смущенията около ураганите Харви и Ирма.

Освен това се очаква безработицата да остане стабилна на ниво от 4,2 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:08 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още