Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Заетостта в САЩ намалява в 19 щата, докато останалите отчитат умерен растеж

Калифорния, Тексас и Ню Йорк - три от щатите с най-голямо население - отбелязват най-голям ръст в заетостта

Заетостта в САЩ намалява в 19 щата, докато останалите отчитат умерен растеж

Снимка: Bloomberg L.P.

Заетостта през август намалява в 19 американски щата и в окръг Колумбия, докато по-голямата част от останалите щати отчитат умерено увеличение на показателя, съобщава Bloomberg.

Северна Каролина, Айова и Хаваите отбелязаха най-голям спад на заетостта през изминалия месец, според данни на Министерството на труда. 

Още по темата

Калифорния, Тексас и Ню Йорк - три от щатите с най-голямо население - отбелязват най-значителен ръст в заетостта. В същото време Невада, Калифорния и Ню Йорк отчитат и най-високите нива на безработица – от над 7%.

На национално ниво безработицата остава по-ниска в 36 американски щата и Вашингтон през август. Небраска, с 2,2%, регистрира най-ниско ниво на безработица.

Като цяло САЩ успяват да добавят само 235 000 нови работни места през август, една трета от прогнозираното. Последните данни подчертават как отделните щати се възстановяват от пандемията от коронавирус с различни темпове, тъй като губернаторите възприемат различни подходи за ограничаване на разпространението на Covid-19.

В четвъртък бяха публикувани и данните за броя на заявленията за безработица. Подадените за първи път заявления за помощи при безработица по редовните федерални програми нарастват до 332 хил. броя през седмицата, приключила на 11 септември, показват данните на Министерството на труда. Продължаващите искове за държавни обезщетения спаднаха до 2,7 милиона през седмицата, приключила на 4 септември.

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Икономическата активност на частните компании в САЩ се засилва отново